Mesaj ascuns: Biden a stat între Iohannis și președintele Poloniei la fotografia de grup de la summit-ul NATO

Preşedintele american Joe Biden a stat între președintele României, Klaus Iohannis, și președintele Poloniei, Andrej Duda, la  fotografia de grup de la summit-ul NATO.

Joe Biden a spus înainte de summit-ul NATO că doreşte ca Europa să ştie că Statele Unite ale Americii sunt de partea sa

Este primul summit NATO la care participă Joe Biden în calitate de președinte. Momentul este văzut la nivel mondial ca un punct de cotitură în relația SUA cu Europa, în contextul în care această legătură a fost deteriorată în mandatul lui Donald Trump.

La fotografia de grup din debutul summit-ului, Joe Biden a stat în primul rând, avându-i în dreapta pe președintele Klaus Iohannis și în stânga pe președintele Poloniei, Andrej Duda.

Fotografia și inclusiv poziția președintelui american transmite un mesaj. Prin această imagine putem înțelege că regiunea devine mai importantă pentru NATO, în contextul acțiunilor Rusiei, conform Digi24.

„Vreau ca întreaga Europă să ştie că SUA sunt aici”, a spus Joe Biden.

Descris drept un „moment esențial” de secretarul general NATO Jens Stoltenberg, summit-ul își propune să pună capăt celor patru ani tensionați din timpul mandatului lui Donald Trump, care a zdruncinat încrederea în alianța occidentală numind-o „învechită”.

Biden a avertizat totodată că există noi provocări la adresa securităţii internaţionale, care provin din Rusia şi China, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole