Mesajul Papei Francisc în contextul atacului asupra Ucrainei

Papa Francisc deplânge miercuri „scenarii tot mai alarmante” care se profilează în Ucraina şi care ameninţă „pacea tuturor”.

Am o mare durere în suflet în faţa agravării situaţiei în Ucraina. În pofida eforturilor diplomatice din ultimele săptămâni, se deschid scenarii tot mai alarmante. La fel ca mine, multă lume este neliniştită şi îngrjorată”, a declarat Suveranul Pontif, potrivit AFP.

Mă rog pentru toate părţile implicate, pentru ca ele să se abţină de la orice acţiune care ar putea provoca şi mai multă suferinţă populaţiilor, prin destabilizarea coabitării între naţiuni şi prin discreditatea dreptului internaţional”, declară el în faţa credincioşilor, în Sala Paul al VI-lea, la Vatican.

Francisc a declarat ziua de 2 martie, Miecurea Păresimilor, care marchează începutul postului catolicilor, drept „zi de post şi rugăciune pentru pace în Ucraina”.

Fie ca Regina Păcii să salveze lumea de nebunia războiului”, declarat Francisc.

Papa a „lansat un apel” către ”toţi cei care au o responsabilitate politică să facă un examen serios de conştiinţă în faţa lui Dumnezeu, care este Dumnezeul păcii şi nu al războiului”. ”

El vrea ca noi să fim fraţi şi nu inamici”, a subliniat Papa.

Francisc a îndemnat deja la pace în Ucraina, însă aceasta este cea mai puternică declaraţie a sa de la începutul crizei, la două zile după ce Vladimir Putin a recunoscut independenţa teritoriilor ucrainene separatiste proruse Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, care alimentează temeri cu privire la izbucnirea unui conflict armat de mare amploare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...