„Meta e extremistă”: Tribunalul Tverskoi din Moscova a dat verdictul. Pe ce se bazează

Tribunalul Tverskoi din Moscova a declarat că Meta – fosta Facebook – este o organizație extremistă, urmarea fiind aceea că a interzis oficial accesul la Facebook și Instagram.

Procuratura Generală s-a adresat instanței judecătorești pe tema refuzului Meta de a elimina de pe Facebook și Instagram apelurile la violență împotriva rușilor și a personalului militar rus, potrivit Interfax.

Un reprezentant al Parchetului General a declarat în instanță că interdicția nu se referă și la WhatsApp. Tot el a mai spus că utilizarea acestor servicii de social media nu ar trebui să fie considerată participare la „activități extremiste”.

Un reprezentant Meta a negat acuzațiile. A cerut instanței să respingă acțiunea, subliniind că nu este de competența acesteia să judece o cauză împotriva companiei străine. Judecătoarea a respins solicitările reprezentantului Meta.

Reprezentant FSB: Activitățile Meta au fost îndreptate împotriva armatei ruse

Judecătoarea Olga Solopova a spus că: „Instanța a decis! Cererea Parchetului General al Rusiei trebuie să fie îndeplinită, iar decizia trebuie să fie aplicată imediat”.

„A fost interzisă activitatea companiei Meta – Facebook și Instagram – pe teritoriul Federației Ruse, pe motiv că desfășoară activități extremiste. Această decizie nu se aplică activităților de pe WhatsApp”, a transmis instanța de la Moscova.

Igor Kovalevski, reprezentant FSB, a declarat că activitățile Meta au fost îndreptate împotriva Rusiei și a armatei ruse. Reprezentantul FSB a mai spus că decizia instanței ar trebui să fie pusă în aplicare rapid.

Platforma Facebook a fost blocată pe 4 martie în Rusia, iar Instagram a fost blocat pe 14 martie. Odată cu hotărârea tribunalului de la Tverskoi, cele două platforme social media sunt oficial interzise pe teritoriul Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...