Meta Estate Trust, profit net de două milioane lei, în T1 2024

Publicat: 20 mai 2024, 16:37, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
Meta Estate Trust, profit net de două milioane lei, în T1 2024

Meta Estate Trust, companie de tip holding din sectorul imobiliar, care acționează ca un portal între piața imobiliară și piața de capital, a înregistrat un profit net de două milioane de lei, în trimestrul unu 2024, arată datele furnizate Bursei de Valori București (BVB).

Veniturile totale ale companiei au crescut de trei ori, față de T1 2023, însumând în acest trimestru 7,4 milioane lei, 95% dintre acestea provenind din domeniul specific de activitate al companiei.

Cifra de afaceri, în trimestrul I 2024, a fost de 3,41 milioane lei, față de T1 2023 – 0,13 milioane lei, reprezentând 47% din totalul de venituri al companiei, generate predominant de vânzările de unități imobiliare rezidențiale din București deținute în proiectele Mobexpert Homes și Parcului.

,,În conformitate cu strategia pentru 2024, în primul trimestru, echipa de management a Meta Estate Trust a monitorizat atent portofoliul de investiții și a restructurat câteva proiecte imobiliare, astfel încât să securizeze suplimentar investițiile curente și să se poziționeze strategic pentru exit-uri viitoare. Miza a fost echilibrarea riscului investițional pe liniile de business. În acest sens am realizat în primul trimestru două operațiuni prin care ne-am securizat poziția într-o investiție strategică în Poiana Brașov și am preluat în patrimoniu 10 apartamente din proiectul Noa Pajura, din care 9 unități sunt deja precontractate de clienți finali. Focusul anului rămâne acela de a diminua expunerile semnificative, de a prelua și valorifica imobilele ce urmează să fie finalizate din câteva proiecte investiționale și de a dezvoltă portofoliul investițional prin finanțări bancare. Vom monitoriza și restructura portofoliu de investiții cu scopul final de a maximiza randamentele investiționale. La finalul lunii aprilie, compania a primit de asemenea aprobarea acționarilor pentru ademara un program de răscumpărare de acțiuni a cărui intenție este de a crește atât lichiditatea în piață a acțiunilor MET cât și valoarea de tranzacționare, pentru a diminua discount-ul între valoarea curentă din piață de capital și valoarea unitară a activului net. Acest program este  prevăzut să înceapă în a două parte a anului 2024, odată cu disponibilități financiare realizate din vânzări de unități sau exit din proiectele imobiliare, arată Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust.

Meta Estate Holdin a fost fondată în martie 2021 de un grup de antreprenori români cu experiență în real estate și piața de capital.

Din 29 august 2022, Meta Estate Trust este listată la Bursa de Valori București, în piața AeRO, având simbolul bursier MET. Începând cu data de 20 martie 2023, acțiunea MET este inclusă în indicele BETAeRO.