Metallica și Mariah Carey, în concert la New York pentru ajutorarea celor aflați în sărăcie extremă

Metallica, Mariah Carey, Rosalia și Jonas Brothers, printre alții, sunt la New York, la sfârșitul lui septembrie la Global Citizen Festival, un concert care are ca scop ajutorul internațional împotriva sărăciei extreme, în special în Africa, transmite BFMTV.

Evenimentul, anul acesta a zecea ediție, va avea loc la 24 septembrie, în Central Park, plămânul verde al Manhattan. Un spectacol similar se va ține în aceeași zi la Accra, Ghana, cu Usher, SZA, Stormzy, HER, Sarkodie, Stonebwoy și Tems.

Președintele Ghanei, Nana Akufo-Addo, a declarat într-un comunicat că este ”onorat” să găzduiască un asemenea eveniment caritabil: ”Viitoarea generație trebuie să trăiască într-o lume fără sărăcie, boli și mediu deteriorat. Și noi trebuie să aliniem forțele în așa fel încât să aibă un impact asupra Africii, a spus șeful acestui stat din vestul continentului.

Ghana, cu o rată a inflației care se apropie de 30% pe lună și o importată datorie externă, a anunțat recent că solicită ajutor de la Fondul Monetar Internațional (FMI). Este o decizie care a provocat proteste pentru că președintele Nana Akufo-Adda a promis anterior ”o Ghana fără ajutor”, adică o țară care nu va mai depinde de sprijinul extern și de FMI.

Global Citizen Festival are loc din 2021, când conducătorii mondiali s-au reunit la New York în cadrul Adunării generale a ONU. Global Citizen distribuie bilete gratuit persoanelor care promit, de exemplu, că trimit scrisori guvernelor lor pentru a susține ajutorul de dezvoltare.

Actrița Priyanka Chopra Jonas va prezenta evenimentul, care se adresează liderilor și oamenilor bogați ca să contribuie la diminuarea datoriilor, îmbunătățirea accesului la alimente și investirea în soluții pentru protejarea mediului.

Deceniile de eșecuri politice și sistemice au dus omenirea spre crize care converg și se deteriorează: climă, foamete, sănătate, război și conflict, a spus Hugh Evans, co-fondator și CEO al Global Citizen, într-un comunicat. Populațiile cele mai sărace plătesc prețul inacțiunii conducătorilor noștri și acum milioane de vieți, inclusiv viitorul planetei noastre sunt în joc, mai spune acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...