Metaversul, o „idee proastă”?

Meta, numele ales de Facebook pentru rebranding, investește miliarde de dolari în acest proiect care împinge limitele cunoscute ale realității virtuale.

„Facebook nu ar trebui să fie lăsat să creeze un metavers distopic. Este o idee proastă iar faptul că stăm și ne uităm (la acest proiect) ca și când ar fi ceva normal ar trebui să alarmeze pe toată lumea”, a declarat Roger McNamee, un investitor Facebook, intervievat de BBC. McNamee s-a transformat într-un critic al Facebook pe măsură ce a constatat creșterea dezinformării pe această platformă. 
Facebook nu ar trebui să activeze în metavers

Investitorul și-a exprimat scepticismul că „metaversul ar fi sigur” în mâinile fondatorului și directorului executiv Mark Zuckerberg.

O autoritate legislativă sau de reglementare n-ar trebui, în niciun caz, să permită Facebook să activeze în metavers sau să intre în domeniul criptomonedelor.  Facebook ar fi trebuit să-și piardă dreptul de a face propriile alegeri. Ar trebui ca un organism de reglementare să aprobe în prealabil tot ceea ce fac ei. Răul pe care l-au produs până acum este incalculabil”, a estimat McNamee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole