Meteo: Bulgaria, Serbia și Albania, inundații și ninsori abundente. Cum va fi în România până la sfârșitul săptămânii

Potrivit Euronews, ninsorile abundente, dar și inundațiile fac ravagii în Serbia, Bulgaria și Albania.

Zborurile au fost anulate, duminică, pe principalul aeroport din Belgrad și în multe zone au fost raportate înteruperi ale curentului electric și avarii la unele clădiri. Pasagerii dintr-un tren ce se îndrepta spre Belgrad au rămas blocați din cauza ninsorilor.

În Bulgaria, ploile abundente și inundațiile au devastat sudul țării, obligând autoritățile să declare stare de urgență. Vântul puternic a provocat întreruperea alimentării cu energie în zeci de sate.

În Albania, poliția, armata și forțele de urgență au fost mobilizate pentru a face față inundațiilor, după trei zile de ploi continue și ninsori.

În ultimele 24 de ore, precipitațiile au inundat case, curți și drumuri din 33 de localități din 11 județe: Argeș, Buzău, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Gorj, Mehedinți, Maramureș, Prahova, Vâlcea și Vrancea.

În sudul și estul României se răcește simțitor, iar în jumătatea nordică apar lapovița și ninsoarea. Până la sfârșitul săptămânii, temperaturile vor fi între -2 și 7 grade Celsius. La munte, predominante vor fi ninsoarea și ceața. Rafalele de vânt vor avea puseuri de până la 80-90 km/h la altitudine de peste 1.700 m.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...