Meteo: Ploi abundente în majoritatea regiunilor din țară / Zone vizate de lapoviță și ninsori

În cea mai mare parte a țării va ploua joi. De vineri mai multe regiuni sunt vizate de lapoviță și ninsori.

Conform meteorologilor, de joi plouă în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi însemnate în jumătatea de sud.

De vineri este posibil să ningă în dealurile Olteniei, Munteniei, în Transilvania şi Moldova. Sunt așteptate depuneri de zăpadă.

Va ninge şi la munte, iar vântul va avea intensificări. Vor fi depuneri semnificative de zăpadă în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură.

„În intervalul menţionat temporar (joi, ora 10.00 – sâmbătă, ora 10.00) vor fi precipitaţii, în cursul zilei de joi (7 ianuarie), local în nord, centru şi nord-est, iar din a doua parte a nopţii de joi spre vineri (7/8 ianuarie) aria acestora va fi în extindere dinspre sud, urmând să cuprindă cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în jumătatea de sud, unde se vor acumula 15…25 l/mp”, arată ANM.

Vântul va avea intensificări în zonele montane, în special la începutul intervalului, când viteza la rafală va atinge 60-80 km/h, spulberând zăpada, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40-50 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...