Metodă inedită de concurs la Ministerul Agriculturii pentru posturile de conducere de la 25 de direcții agricole

Ceea ce se întâmplă la ora actuală la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale condus de liberalul clujean Adrian Nechita Oros întrece orice imaginație în materie de șmecherie administrativă.

Două concursuri într-o săptămână

Astăzi la sediul ministerul din Capitală are loc concursul pentru ocuparea postului de „director executiv din cadrul Direcțiilor pentru Agricultură județene: Alba, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mureș, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava și Timiș”.

Practic este vorba de ocuparea postului de director al direcției agricole din 14 județe ale țării. Tot de pe site-ul ministerului aflăm că pe data de 3 august are concursul pentru ocuparea postului de „director executiv adjunct din cadrul Direcțiilor pentru Agricultură județene: Arad, Bacău, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brăila, Dolj, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Neamț, Satu Mare și Vrancea”.  

Astfel, încă 12 posturi de director adjunct vor fi ocupate prin acest concurs anunțat de minister la începutul lunii august. Ca atare, 25 de direcții agricole din țară vor avea un nou director executiv sau director adjunct, iar la Dâmbovița ambele posturi au fost scoase la concurs. Pe 29 iulie și 3 august 2021 vor avea loc la sediul ministerul proba scrisă, iar „interviul se va susţine într-un termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise”.

Bibliografie din om în om și din județ în județ

Numai că, potrivit informațiilor noastre și a celor care monitorizează activitatea acestui minister, un secretar de stat s-a implicat cel mai mult în organizarea acestor concursuri.

Este vorba de secretarul de stat impus de PNL Vâlcea, Aurel Simion. Acesta a mers personal la aproape toate direcțiile agricole ale căror posturi de conducere au fost scoase la concurs pentru că, vezi Doamne, să dea bibliografia de concurs.

Dar, bibliografia de concurs pentru ambele posturi este publicată pe site-ul ministerului. Atunci se pune întrebarea de ce a mers secretarul de stat Aurel Simion la direcțiile agricole din județele unde au fost scoase la concurs posturile de director executiv sau director adjunct? Poate ne spune ministrul Adrian Nechita Oros sau chiar premierul Florin Cîțu.

1 COMENTARIU

  1. Din pacate asa se intampla peste tot….cui dadea bibliografia secretarul de stat??? stia el inainte cine va depune dosarul???? nimeni nu face nimic, nimeni nu se baga…..toti se fac ca nu vad …dar tara asta incotro se indreapta???!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...