Mexic: Primarul capitalei onorează familia Assange în numele „libertăţii de exprimare”

Tatăl şi fratele lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks acuzat de spionaj de către Statele Unite, au fost primiţi cu onoruri de primarul capitalei Mexicului în numele „libertăţii de exprimare” într-o ţară care se declară pregătită să-i acorde azil australianului, scrie AFP.

rimarul Ciudad de Mexico, Claudia Sheinbaum, i-a remis simbolic tatălui lui Julian Assange, John Shipton, cheile capitalei care „a fost întotdeauna un oraş de refugiu, un oraş progresist”.

Tatăl jurnalistului-activist s-a declarat emoţionat „până la lacrimi”.

Julian Assange întruchipează lupta lui „David împotriva lui Goliat”, a adăugat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei Mexicului, Jesus Ramirez, salutând lupta sa pentru „libertatea de exprimare”.

Mexicul este pregătit să-i ofere lui Julian Assange „protecţie şi azil”, a afirmat în iulie preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador, adăugând că a făcut această propunere într-o scrisoare adresată omologului său american, Joe Biden.

Julian Assange a făcut apel împotriva deciziei guvernului britanic de a-l extrăda în Statele Unite. El a fost arestat de poliţia britanică în 2019, după ce s-a refugiat şapte ani în ambasada Ecuadorului la Londra.

În vârstă de 51 de ani, el este urmărit penal în Statele Unite pentru că a publicat în 2010 pe site-ul WikiLeaks peste 700.000 de documente confidenţiale referitoare la activităţile armatei americane, în special în Irak şi Afganistan.

Julian Assange riscă zeci de ani de închisoare dacă este condamnat pentru spionaj în baza unei legi care interzice dezvăluirea informaţiilor confidenţiale, mai scrie AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...