„Mi-au trebuit ore să le conving”: Dr. Sandra Alexiu, despre două surori bolnave de Covid

Medicul Sandra Alexiu mărturisește, într-o postare online, că a avut nevoie de ore întregi pentru a convinge două surori bolnave de Covid să meargă spital.

Pentru una dintre ele avea să fie prea târziu, fiind răspusă de infecția cu SARS-CoV-2. „Acum două săptămâni am primit rezultatul testelor lor, două surori pe care nici nu mai știu de când nu le-am văzut. Am sunat pe numărul din raport și mi-a răspuns sora mai mare, vorbind cu greu, cu pauză după fiecare cuvânt. În fundal se auzea tușind sora cea mică, leat cu mine. Cineva din familie le-a dus la insistența mea un pulsoximetru…pozele ecranului mi-au tăiat și mie respiratia: 51% și 72%. Mi-au trebuit ORE să le conving să plece la spital. Frica față de ”ororile din spital” de care auziseră la televizor le paralizase”, a scris doctorița pe Facebook.

De ce se întâmplă asta?

Una dintre cele două femei a murit în spital. „Pentru sora mai mică a fost prea târziu. Pentru ea am auzit clopotul bisericii în urmă cu câteva zile și pentru amintirea ei și a celorlalți pe care i-am pierdut în Valea asta a plângerii care a ajuns România, mi-am pus masca neagră. Sora cea mare a venit astăzi, după două săptămâni de la testare, la cabinet. În doliu, mi-a spus pustiită cât regretă deciziile ei și cât de mare e diferența față de ce a văzut la televizor și felul în care se poartă oamenii din spital cu bolnavii ca ea sau sora ei”, a mai spus medicul.

De ce se întâmplă asta? Eu sper ca realizatorii, producătorii, prezentatorii, regizorii acelor emisiuni sau autorii acelor live-uri de pe social-media să-și găsească liniștea atunci când și femeia asta amărâtă de la țară va fi împăcată”, conchide Sandra Alexiu.

https://www.facebook.com/sandra.alexiu/posts/10158977472917690

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole