Michelle Obama despre Donald Trump: Un preşedinte ”rasist”, care seamănă ”frica şi confuzia”

Michelle Obama îl critică dur pe președintele SUA, Donald Trump, cu mai puțin de o lună înainte de alegerile prezidențiale. Fosta Primă Doamnă spune că oficialul american este „rasist” și seamănă „frica și confuzia” în mintea americanilor.

”Ceea ce face preşedintele este în mod clar fals, este rău din punct de vedere moral şi, da, este raist”, l-a acuzat ea, referindu-se la valul de manifestaţii împotriva brutalităţii poliţiei, asimilate de către Donald Trump ”terorismului intern”.

Manifestaţii împotriva rasismului declanşate de moartea lui George Floyd au degenerat uneori în revolte, iar unele s-au transformat în drame, după intervenţia unor miliţii de extremă dreapta, conform News.ro.

Însă ”numai o mică parte a manifestanţilor s-a confruntat cu violenţe”, spune Michelle Obama într-un mesaj video, în care îndeamnă la mobilizare în favoarea candidatului democrat în alegerile prezidenţiale Joe Biden, un lider care are ”inima, experienţa şi temperamentul necesare să ne conducă spre zile mai bune”.

Obama spune că în fața minciunilor lui Trump și a conspirațiilor nebune repetate întruna, chiar și oamenilor raționali li se poate face frică.

”Iar singurul lucru la care acest preşedinte este cu adevărat bun este folosirea fricii şi confuziei şi răspândirea de minciuni pentru a câştiga”, declară ea.

În august, în timpul Convenţiei democrate, fosta Primă Doamnă l-a atacat deja pe fostul magnat în domeniul imobiliar newyorkez, pe care l-a catalogat drept un factor de ”disensiune” căruia-i lipseşte total ”empatia”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole