Michelle Obama și Kamala Harris vor concura pentru Casa Albă?

Vicepreședinta Kamala Harris și fosta primă-doamnă Michelle Obama ar putea candida pentru alegerile prezindențiale din 2024, în cazul în care președintele Joe Biden decide să nu mai candideze pentru un al doilea mandat, arată un sondaj publicat de The Hill.

Vicepreședinta Kamala Harris se află în fruntea potențialilor candidați democrați: 13% dintre participanții la sondaj au declarat că o susțin. Michelle Obama s-a clasat pe locul al doilea, cu 10%.

Toți ceilalți candidați enumerați în sondaj au primit sub 5% din opțiuni.

Printre ceilalți candidați incluși în sondaj s-au numărat Bernie Sanders, Elizabeth Warren, Cory Booker, Michael Bloomberg, Andrew Yang și Pete Buttigieg. Toți acești democrați au aspirat să candideze la alegerile prezidențiale din 2020, dar în cele din urmă Joe Biden a obținut nominalizarea.

Cea mai mare parte a alegătorilor intervievați în cadrul acestui sondaj au spus însă că sunt nu știu încă pe cine ar susține pentru învestitura democraților la alegerile prezidențiale din 2024, dacă Joe Biden ar decide să nu mai candideze pentru un al doilea mandat. 36 la sută au declarat că „nu știu” cu cine ar vota, în timp ce 13 la sută au spus că ar alege pe cineva care nu se află pe listă.

Joe Biden a declarat că intenționează să candideze din nou în 2024. Dacă va câștiga, ar avea 81 de ani la începutul celui de-al doilea mandat.

Joe Biden a devenit cel mai în vârstă președinte american în momentul în care a ajuns la Casa Albă, în ianuarie 2021, pentru a-și începe mandatul de președinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...