Micii românești „Litălși”, pregătiți să facă senzație la New York. Când va avea loc lansarea

Publicat: 20 mai 2024, 18:45, de Cristina Cohuț, în LIFESTYLE , ? cititori
Micii românești

Compania Carmolimp din Brașov a investit peste 1,5 milioane de euro pentru a dezvolta noul brand de mici românești, „Litălși”. Deși destinat pieței din România, produsul va fi lansat pe 16 iunie la un eveniment special, organizat în New York. Carmolimp va participa la „Romania Day” pe faimoasa stradă Broadway.

“E timpul să ducem cele mai interesante produse tradiționale românești în inima unuia dintre cele mai populare orașe din lume – New Yorkul. Practic, vom închide Broadway pentru o zi și vom scoate în prim-plan cultura românească si tradiționalii mici. Vrem să deschidem și o nouă piață pentru micii cu care noi suntem atât de obișnuiți, dar pe care americanii abia acum îi descoperă, însă ne vom axa pe dezvoltarea pe piața românească, care va fi baza acestui business. In Romania vrem sa construim cel mai puternic brand de mici din piață, care vine la pachet cu un sistem de francizare si cu o aplicație de livrare si promovare a businessului”, a declarat Valentin Șoneriu, director CarmOlimp.

“Nu este o demonstrație de forță, deși înțeleg că așa pare. A pornit mai mult ca o glumă, din dorința de a face lucrurile altfel. Am fi fost dispuși să îi dăm și gratis, doar de dragul promovării Litălși – niște mititei”, a mai adăugat Șoneriu.

Evenimentul “Romania Day on Broadway” a început în anul 2000 și se află la cea de-a 23-a ediție. Organizatorii sunt Ambasada României din SUA, Consulatul General al României din New York și Institutul Cultural Român. Peste 500.000 de oameni sunt așteptați să participe, iar evenimentul va include și un program artistic, cu scopul de a promova cultura, obiceiurile, valorile și tradițiile românești în rândul americanilor.

CarmOlimp este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața HoReCa, activând în domeniu încă din 1993. Compania din Brașov deține cea mai mare fabrică integrată de mâncare gătită, care include ferme de animale, abator și fabrică, oferind soluții de top din zona de mâncare gătită, tranșare, produse specializate și proiecte specifice.