Microsoft a prezentat versiunea Windows 11, mai simplă decât Windows 10

Microsoft a prezentat joi o nouă versiune a sistemului de operare Windows, la şase ani după lansarea Windows 10 și, așa cum era de așteptat, Microsoft a făcut câteva upgrade-uri la sistemul de operare.

Vizual e de remarcat taskbar-ul cu iconițe centrate și cu un nou buton de Start, cât și cu un meniu Start actualizat.

O schimbare majoră apare şi la meniul de start, acum inspirat din meniurile smartphone-urilor sau computerelor Mac. Acesta va fi mutat în centru-jos, fiind însoțit de câteva aplicații importante.

Microsoft a introdus și „snap layouts”, care va permite fixarea rapidă a aplicațiilor în diferitele moduri ale Windows 11. De asemenea, Microsoft integrează Microsoft Teams direct în Windows 11, atât pentru consumatori, cât și pentru utilizatorii comerciali.

Microsoft 11 va rula aplicații Android

Windows 11 va rula și aplicații Android. Compania a încheiat un parteneriat cu Amazon și Intel pentru ca acest lucru să devină realitate, iar Windows 11 va folosi tehnologia Intel Bridge.

Nu există încă o dată de lansare pentru Windows 11, dar potrivit Microsoft îl va pune la dispoziție ca actualizare gratuită pentru utilizatorii de Windows 10 în perioada următoare. Specialiştii se așteptă ca Windows 11 să apară la un moment dat în luna octombrie.

Windows 11 va fi disponibil pe computerele noi și pe computerele eligibile pentru Windows 10, printr-un upgrade gratuit, în perioada imediat următoare, iar pentru a verifica eligibilitatea actualelor computere cu Windows 10, în vederea actualizării gratuite la Windows 11, utilizatorii pot accesa Windows.com și descărca aplicația PC Health Check.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...
Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...