Microsoft și LinkedIn sprijină persoanele în căutarea unui loc de muncă bazat pe competențe

Publicat: 07 apr. 2021, 16:30, de Laura Macovei, în ACTUALITATE , ? cititori
Microsoft și LinkedIn sprijină persoanele în căutarea unui loc de muncă bazat pe competențe
Microsoft anunță că românii sunt dornici să învețe cursuri de digitalizare. Foto: Facebook Microsoft

De la debutul pandemiei, aproximativ 30 de milioane de oameni din întreaga lume au dobândit abilități digitale.

Astfel, Microsoft și LinkedIn lansează următoarea etapă a programului global de training, pentru a sprijini persoanele în căutarea unui loc de muncă, angajatorii urmând să treacă la o economie bazată pe competențe.

Microsoft a sprijinit, în ultimul an, peste 30 de milioane de persoane, din 249 de țări, în procesul de dezvoltare a competențelor digitale, depășind obiectivul inițial al programului global de training, inițiat la finele lunii iunie 2020. Se angajează ca anul acesta să ajute 250.000 de companii să recruteze candidații care dețin competențele potrivite. Prin programul global de training demarat la jumătatea anului trecut, Microsoft își propunea să sprijine 25 de milioane de persoane de la nivel global în dezvoltarea competențelor digitale.

În timpul pandemiei, milioane de oameni au apelat la cursurile online oferite de GitHub, LinkedIn și Microsoft, cu scopul de a se pregăti pentru locurile de muncă cu cea mai mare cerere pe piață, precum serviciile pentru clienți, managementul de proiecte și analiza datelor.

 „În ultimul an, pandemia i-a afectat exact pe cei mai vulnerabili. În cadrul LinkedIn și Microsoft, ne concentrăm pe noi acțiuni pentru a sprijini o piață a muncii mai incluzivă, bazată pe competențe, creând mai multe alternative, o mai mare flexibilitate și căi de învățare accesibile, adaptate noilor locuri de muncă”, a declarat președintele Microsoft, Brad Smith.

LinkedIn intenționează, în decursul acestui an, să ajute 250.000 de companii să facă angajări bazate pe competențe. Compania le va oferi solicitanților de locuri de muncă oportunitatea de a-și demonstra cunoștințele și abilitățile, iar angajatorilor noi instrumente pentru a se conecta cu aceștia pe baza competențelor lor profesionale, printre care:  

  • Varianta pilot a LinkedIn Skills Path, un nou mod de a ajuta companiile să recruteze pe baza competențelor
  • Noi funcții pentru personalizarea profilului de LinkedIn, care vor ajuta oamenii să împărtășească mai multe despre ei înșiși, despre cariera și obiectivele lor, într-un mod mai autentic și mai captivant
  • Accesul extins la Skills Graph de la LinkedIn va contribui la crearea unui limbaj comun de competențe pentru indivizi, angajatori, instituții de învățământ și agenții guvernamentale, în vederea îmbunătățirii programelor de planificare, angajare și dezvoltare a forței de muncă.

Resursele Microsoft vin în completarea activităților derulate de LinkedIn pentru a promova oportunitățile vaste de dezvoltare a competențelor digitale, incluzând Career Coach, o aplicație Microsoft Teams pentru Educație, dezvoltată cu ajutorul LinkedIn, care le oferă studenților posibilitatea de a primi consultanță personalizată pentru orientarea în carieră.

Pentru multă vreme, procesul de recrutare s-a bazat exclusiv pe locul de muncă pe care îl aveau deja candidații respectivi, pe diplomele pe care le dețineau sau pe cei pe care îi cunoșteau. Acest lucru începe să se schimbe. În prezent, angajații înțeleg și prezintă mai bine competențele pe care le dețin și pe cele de care au nevoie, în timp ce organizațiile nu mai țin cont doar de referințe, ci și de competențele pe care lucrătorii, unii din comunități adesea trecute cu vederea, le dețin și le pot utiliza pentru a-și îndeplini sarcinile. Vrem să contribuim la accelerarea schimbării pe care o vedem”, a declarat Ryan Roslansky, CEO LinkedIn.

Microsoft facilitează transformarea digitală într-o eră guvernată de soluții cloud inteligente. Misiunea companiei este aceea de a ajuta fiecare persoană și organizație de la nivel global să realizeze mai mult.