Migranții din Lampedusa îl agită pe cancelarul Nehammer! ”Austria păstrează veto-ul împotriva României”

Din cauza escaladării situației migranților în Lampedusa, cancelarul Karl Nehammer a avut o discuție telefonică cu omologul său italian Giorgia Meloni.

Cancelarul federal Karl Nehammer (ÖVP) ia în considerare controale extraordinare la frontierele cu Italia, care este partener Schengen, din cauza migranților care ajung în Lampedusa. Într-un interviu acordat ziarului „Kleine Zeitung”, cancelarul a răspuns la întrebarea:

 • „Vom controla în curând și frontiera cu Italia după ce Lampedusa a declarat stare de urgență?” cu: „Da”. Mai mult, Nehammer vrea să mențină veto-ul Austriei împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen, anunță publicația austriacă.

Având în vedere numărul mare de migranți care sosesc, consiliul municipal al insulei Lampedusa, din sudul Italiei, declarase miercuri seara starea de urgență. 9.000 de persoane debarcaseră pe insulă începând de luni, cu aproape o treime mai mult decât numărul total de locuitori, care este de 6.300.

Potrivit lui Nehammer, autoritățile austriece au intensificat operațiunile de control în zona de frontieră cu Italia ca răspuns la instituirea stării de urgență pe Lampedusa. „Urmărim acest lucru. Este vorba despre lupta împotriva rutelor de contrabandă (…)”, a declarat președintele ÖVP, care a precizat că a vorbit la telefon cu premierul italian Giorgia Meloni pe această temă.

În pofida nemulțumirilor din România și Bulgaria față de refuzul Austriei de a admite cele două țări în spațiul Schengen fără controale la frontierele UE, cancelarul își menține veto-ul.

 • „Extinderea poate fi pusă în aplicare doar atunci când protecția frontierelor externe funcționează. Acesta nu este momentul potrivit”, a subliniat el pentru „Kleine Zeitung”.

El s-a referit la controalele temporare la frontierele dintre țările Schengen, care sunt justificate, printre altele, de presiunea migrației la frontierele externe ale UE.

Între membrii Schengen, frontierele nu sunt controlate ca atare. Cu toate acestea, este posibil să se introducă controale extraordinare pentru o perioadă justificată de timp. Franța, de exemplu, controlează frontiera cu Italia din cauza pericolului terorismului și a imigrației ilegale. Austria controlează deja frontierele cu Ungaria și Slovenia, având în vedere presiunea migratorie la frontierele externe ale UE

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat într-un interviu în publicația austriacă Der Standard că România va ataca Austria la Curtea de Justiție a UE din cauza veto-ului pe Schengen. El a spus că daunele produse României ”se ridică la cel puţin două procente din PIB”. El a spus pentru Der Standard că acțiunea împotriva Austriei va demara dacă Austria se opune din nou intrării României în Schengen la reuniunile oficiale din octombrie și decembrie.

”Categoric, da”, a răspuns Ciolacu atunci când a fost întrebat de reporter dacă România se va adresa Curții Europene de Justiției în cazul în care Austria își păstrează veto-ul.

2 COMENTARII

 1. Romania trebuie sa ia masuri impotriva Austriei si acestui dement de cancelar austriac.Imediat despagubiri de miliarde de euro,expulzarea ambasadorului austriac la Bucuresti,naționalizarea Petrom,out cu firmele austriece din tara.Oprirea la granita a masinilor si camioanelor cu nr.de Austria.
  Asta o tine langa cu aberațiile lui cand a primit Croatia nu a mai comentat nimic .
  Romania putea sa blocheze Croatia prin veto.De ce nu a facut-o?
  A ajuns cretinul asta sa decida el pentru toata Europa.
  Asta poata sa o tina asa inca o suta de ani daca nu se i-au masuri imediate.
  Plus ca Romania poata sa dea veto pentru orice decizie UE.
  Prima data trebuiesc luate masuri impotriva firmelor austriece si sa se ceara despagubiri.
  Trebuie făcută propunerea ca Austria sa fie exclusa din Schengen si chiar din UE.
  Daca nu-i place Schengen afara cu Austria din spatiul Schengen.
  Romania trebuie sa ia chiar de acum masuri impotriva Austriei .

 2. Exista un site antiromânesc care are tupeul sa mai ceara bani de la oameni:g4 media.Astia de fiecare data când este sa se intample ceva bun pentru tara vin cu mizerii publicate ostentativ.
  Acum au devenit latraii si trompetele austriecilor pe bani grei .Tot baga batul prin gard cand este aproape de a se lua o decizie cu Schengen.Sunt trompetele austriecilor.Asa au facut si in decembrie anul trecut asa bat câmpii si acum.
  Nenorociti ordinari ,tradatori de tara,antiromani.
  Cataii austriecilor si oandezilor.
  Milogilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole