Mihai Căldăraru, premiat de ministrul Familiei Natalia Intotero, la Gala Națională a Binelui!

Publicat: 04 mart. 2024, 20:02, de Vlad Stefan Orjan, în ESENȚIAL
Mihai Căldăraru, premiat de ministrul Familiei Natalia Intotero, la Gala Națională a Binelui!

Într-o seară plină de emoție și recunoaștere, Mihai Căldăraru, un tânăr bucureștean cu o poveste de viață impresionantă, a fost distins cu un prestigios premiu la prima ediție a „Galei Naționale a Binelui”. Evenimentul de amploare a avut loc la Opera Națională din București și a adunat în sală reprezentanți de seamă ai societății civile, printre care și Ministrul Familiei Natalia Intotero.

Mihai Căldăraru, supranumit „omul mic cu suflet mare”, și-a dedicat viața ajutorării copiilor instituționalizați, având el însuși o experiență dificilă în orfelinate. Abandonat de părinți imediat după naștere, Mihai a trăit mai mult de jumătate din viață în condiții grele, fiind supus unor abuzuri și chinuri. Cu toate acestea, tânărul a reușit să-și depășească traumele și să devină un exemplu de perseverență și altruism.

După absolvirea unei Școli de Arte și Meserii, a Școlii Populare de Artă și a unui curs de inspector de resurse umane, Mihai Căldăraru a părăsit orfelinatul și și-a propus să aducă bucurie și speranță acolo unde a simțit lipsa acestora. Prima sa slujbă a fost într-un restaurant, unde a început de jos, la spălatul de vase.

Premiul acordat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin Direcția Generală de Familie și Politici Demografice, recunoaște contribuția Fundației Alfa, în domeniul Educație și Tineret, asistență socială și servicii medicale. Gala Națională a Binelui a avut ca scop aducerea laolaltă a reprezentanților celor mai active asociații, organizații și grupuri civice implicate în domeniul social din România.

La eveniment, Mihai Căldăraru a împărtășit cu cei prezenți emoția și dedicarea sa: „Această distincție reflectă dorința și dedicarea mea, precum și a echipei de voluntari din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului București – AEPF, de a sprijini comunitățile vulnerabile. Fiecare ‘bine’ este o picătură într-un ocean de nevoi, iar fiecare gest de generozitate ne aduce mai aproape de un impact pozitiv vizibil.”

Cei care doresc să sprijine inițiativa lui Mihai Căldăraru pot suna la numărul de telefon 0739.377.777. Evenimentul a reunit și alte personalități marcante, printre care Ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, Senator, și Cristina Chiriac, antreprenor și fondatoarea CONAF România.