Mii de australieni protestează împotriva vaccinării obligatorii, deși 85% din populaţie este imunizată anti-Covid

Mii de australieni care se opun vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 s-au adunat sâmbătă în mai multe oraşe pentru a protesta. Aproximativ 85% dintre australienii cu vârsta de peste 16 ani sunt complet vaccinaţi anti-coronavirus, informează AFP.

Manifestanţii adunaţi sâmbătă în cele mai mari oraşe ale ţării au protestat împotriva vaccinării obligatorii, care este impusă doar în anumite state şi teritorii pentru anumite categorii profesionale.

La Melbourne, câteva mii de oameni au cerut închiderea premierului statului Victoria, Daniel Andrews, şi au protestat împotriva unui proiect de lege care să acorde mai multe puteri guvernului statului Victoria pentru a lupta împotriva pandemiei, informează Agerpres.

Nu au fost raportate ciocniri cu poliţia, spre deosebire de protestele anterioare, sau solicitări de spânzurare a liderilor politici.

Potrivit poliţiei, până la 10.000 de persoane s-au adunat la Sydney, printre care şi anti-vaccinişti.

Circa 2.000 de persoane au manifestat la Melbourne pentru a se opune mitingului anti-vaccinare, unul dintre primele contra-proteste de la începutul pandemiei.

Australia a înregistrat peste 195.000 de cazuri de COVID-19 şi 1.933 de decese asociate acestei boli la o populaţie de peste 25 de milioane de locuitori de la începutul pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...