Mii de cai de curse tineri sunt uciși cu cruzime la un abator din Marea Britanie. Care este motivul

Mii de cai de curse din Marea Britanie și Irlanda sunt duși la abatoare și uciși cu cruzime după ce nu mai pot intra în competiții, conform unei investigații BBC. Unele dintre animale au aparținut și au fost antrenate de nume mari din lumea curselor de cai.

Imaginile de pe camerele de filmat, obținute în secret, arată că regulile menite să asigure că animalele nu suferă când sunt ucise sunt ignorate complet și cu frecvență la unul dintre cele mai mari abatoare din Regatul Unit.

Reprezentanții acestui abator au negat, însă, că ar fi avut loc abuzuri.

Un expert care a urmărit imaginile, obținute cu ajutorul unor camere instalate de Animal Aid, o organizație pentru protejarea animalelor, spune că acestea reprezintă o dovadă clară că regulile au fost încălcate.

În februarie, o fotografie cu un antrenor de top, Gordon Elliott, stând pe cadavrul unui cal a provocat indignare și șoc în domeniul curselor. El a fost, ulterior, suspendat până în 9 septembrie pentru fapta sa.

Incidentul a produs indignare dar a și arătat care este soarta acestor animale, care fie mor în timp ce aleargă în curse, în antrenamente sau, când nu mai pot face asta, trimise la abator.

Conform informațiilor BBC și Animal Aid, peste 4000 de cai de curse au fost uciși în Marea Britanie și Irlanda de la începutul lui 2019, majoritatea antrenați în Irlanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...