Mii de fișe medicale false pentru permise auto la o clinică din Capitală. Portarul aducea clienții

Publicat: 20 ian. 2024, 18:31, de Viorela Pitulice, în ACTUALITATE , ? cititori
Mii de fișe medicale false pentru permise auto la o clinică din Capitală. Portarul aducea clienții

Caz incredibil în Capitală, unde o clinică a eliberat în aproape zece ani peste 300.000 de fișe medicale false pentru permis auto, clienții fiind racolați de portar.

În cei aproape zece ani de la înființarea clinicii din sectorul 4, la clinica din București ar fi fost eliberate sute de mii de fișe prin care clienții erau declarați apți să conducă, deși niciun doctor nu-i consulta.

Teoretic, ar fi trebuit fie realizată o examinare psihiatrică, dar și alte evaluări legate de vedere, auz, coordonarea mișcărilor și viteza de reacție. Odată intrați pe fir, polițiștii au deschis un dosar de abuz în serviciu și fals în acte, în care au fost reținute două femei care administrau clinica, trei medici și portarul.

Baza rețelei era reprezentată de portar, cel care lua legătura cu intermediarii și aducea clienți, în schimbul sumei de 500 de lei pe zi.

Prețul unei fișe medicale era de 150 de lei, zilnic fiind eliberate peste 100 de adeverințe. La un calcul simplu, clinica ar fi eliberat în jur de 300.000 de avize de la momentul înființării, cu observația că niciunul nu era încheiat în mod legal.

Documentele erau eliberate fără ca beneficiarii să se prezinte la consultațiile medicale obligatorii ori amatorii erau consultați de persoane neavizate. Rețeaua a fost descoperită de polițiștii de la Serviciul Rutier Ilfov, după ce au obținut informații în timp ce lucrau la dosar asemănător.

Polițiștii au efectuat percheziții la clinică, dar și la locuința portarului din județul Călărași, fiind găsite sume mari de bani, parafe medicale, precum și mai multe telefoane mobile.