Mii de mașini abandonate pe domeniul public, în Sectorul 6

Publicat: 06 iul. 2021, 14:28, de Cezar Amariei, în ACTUALITATE , ? cititori
Mii de mașini abandonate pe domeniul public, în Sectorul 6

Aproape 3.500 de mașini au fost identificate abandonate pe domeniul public din Sectorul 6, în prima jumătate a acestui an. Doar aproximativ 50 au fost însă ridicate de Administrația Domeniului Public (ADP).

Din ordinul primarului Ciprian Ciucu, din ianuarie 2021 și până în prezent Poliţia Locală a identificat și somat proprietari ai 3.466 de automobile, în stare de degradare, abandonate pe domeniul public. 

1.400 au fost ridicate de pe domeniul public chiar de către proprietari, după cele trei somații obligatorii. Conform legii, este nevoie de trei somații consecutive de 6 luni + 10 zile + 5 zile pentru ca Primăria să le poată lua de pe domeniul public.

190 de automobile au fost repuse în circulație de către proprietari. 

ADPDU Sector 6, prin noul serviciu pe care l-am creat, a ridicat relativ puține mașini pentru că nu am semnat eu dispoziții de ridicare pentru că nu au împlinit sorocul legal de 6 luni + 15 zile, deci ADP a ridicat undeva la 50 de mașini. Mulți le ridică în ultimele 15 zile și chiar dacă eu semnez dispozițiile, ele sunt luate de către proprietari. Restul sunt în lucru și aștept să le vină rândul, acum semnez săptămânal cca. 30 de dispoziții de ridicare și ritmul va crește și vom mai elibera din domeniul public”, a transmis primarul Ciucu.