Mii de pachete de ţigări de contrabandă descoperite în Vama Calafat. Unde erau ascunse

Publicat: 24 aug. 2021, 14:45, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Mii de pachete de ţigări de contrabandă descoperite în Vama Calafat. Unde erau ascunse
Tigari de contrabanda

Poliţiştii de frontieră de la Calafat au descoperit şi confiscat aproximativ 9.600 pachete cu ţigări, în valoare de peste 200.000 lei, care se aflau ascunse într-un microbuz printre corpuri de mobilă.

Potrivit IGPF, luni, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean macedonean, în vârstă de 49 de ani, aflat la volanul unui microbuz.

Şoferul transporta bunuri personale şi elemente de mobilier în Germania.

În urma controlului amănunţit efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit 9.581 de pachete cu ţigări ascunse în mobilă, adică 191.620 ţigarete, care aveau aplicate timbru fiscal din Macedonia şi erau de provenienţă Duty Free.

La cercetări s-a stabilit că şoferul a achiziţionat din Macedonia pachetele de ţigări, nu deţinea documente de provenienţă pentru acestea şi urma să le transporte în Elveţia, la o cunoştinţă, precizează Agerpres.

Cele 191.620 de ţigarete, în valoare de 201.201 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră derulează cercetări faţă de şoferul microbuzului, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.