Miliardar japonez, caută opt parteneri pentru o cursă în jurul Lunii

Un miliardar japonez a început o acțiune de căutare a opt persoane dispuse să i se alăture într-o călătorie în jurul Lunii. Yusaku Maezawa oferă o călătorie unică în viață, cu titlu gratuit, pe o navă a lui Elon Musk.

„Acțiunea” e din cadrul programului spațial SpaceX, iar cursa e programată în 2023. Yusaku Maezawa caută opt civili, să i se alăture în ceea ce speră a fi prima călătorie umană în jurul Lunii, după 1972, potrivit BBC.

Nu este prima tentativă

Posibilii astronauți trebuie să transmită numele, vârsta, adresa de mail și o fotografie. Miliardarul își propune ca până în luna iunie să definitiveze procedura de selecție a unui echipaj, astfel încât să poată începe un antrenament intensiv și pregătirile corespunzătoare.

Nu este prima tentativă de acest fel a miliardarului japonez. În luna ianuarie a anului trecut, Yusaku Maezawa a demarat o acțiune similară, însă a declarat că o femeie specială ar fi trebuit să-l însoțească.

Ulterior, a anulat acțiunea, deși se strânseseră aproape 28.000 de cereri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...