Milioane de filipinezi s-au călcat în picioare ca să atingă statuia neagră a lui Iisus 

Publicat: 10 ian. 2024, 12:35, de Oana Dințică, în Internațional , ? cititori
Milioane de filipinezi s-au călcat în picioare ca să atingă statuia neagră a lui Iisus 
Milioane de filipinezi s-au călcat în picioare ca să atingă statuia neagră a lui Isus

Milioane de filipinezi s-au călcat în picioare pe străzile din Manila, în procesiunea numită Black Nazarene, ca să atingă statuia neagră a lui Iisus. Statuia neagră a lui Iisus Hristos este purtată pe străzile din Manila, informează CNN.  

În jur de șase milioane de credincioși catolici filipinezi au participat la procesiunea de purtare a statuii pe străzile din Manila. Aceasta a fost deplasată pe o distanță de șase kilometri, iar procesiunea a dura 15 ore, conform unei tradiții prezentă de secole. 

Oamenii s-au adunat în număr mare pentru a participa la procesiune, aproape la fel de mulți ca înainte de pandemie. În anul 2021 a fost cea mai lungă procesiune, a durat 22 de ore. De atât a fost nevoie ca mulțimea de oameni să ajungă în biserica Quiapo.  

Filipine este țara din Asia cu cea mai mare populație de catolici. Un procent de 80% din numărul de 110 milioane de locuitori se declară romano-catolici, ca o moștenire a regimului colonial spaniol.  

Procesiunea reprezintă un omagiu adus lui Iisus. Filipinezii se calcă în picioare să atingă statuia sau măcar funiile cu care este tras carul, pentru că se crede că o simplă atingere are puteri vindecătoare.  

sursa fotot:digi

Tradiția există încă din anul 1606, când statuia a fost adusă din Mexic în Filipine, iar în 1767 a fost mutată în biserica Quiapo.  

Un istoric spune despre statuie că este făcută din lemn de Mesquite ce se înnegrește în timp. Tot el spune că acest fapt nu se datorează lumânărilor.  

Pe durata procesiunii, mai mult de 700 de persoane au avut nevoie de ajutor de la Crucea Roșie.