Milioane de ucraineni sunt în pericol din cauza distrugerii infrastructurii energetice

Iarna și loviturile devastatoare ruse repetate asupra infrastructurii energetice a Ucrainei amenință viața a milioane de ucraineni, avertizează Organizația Mondială a Sănătății, transmite AFP și Agerpres.

„Iarna aceasta va pune în pericol vieţile a milioane de oameni în Ucraina”, a declarat Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa. „Pur şi simplu, iarna aceasta va fi o problemă de supravieţuire”, a spus el.

Daunele aduse infrastructurii energetice a Ucrainei „au deja efecte devastatoare asupra sistemului de sănătate şi asupra sănătăţii populaţiei”, a adăugat Hans Kluge.

De la începutul invaziei ruse, potrivit Kluge, OMS a înregistrat peste 700 de atacuri asupra unităţilor de sănătate ucrainene, ceea ce reprezintă „o încălcare clară” a dreptului internaţional umanitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...
Ovidiu Zară

China sau America? Mizez pe China!

Ascensiunea economicã din ultimii 100 de ani a Chinei se numără cu siguranță printre cele mai importante evoluții mondiale. Cu America încă prinsă de ani...