Ministerul Agriculturii: 16 milioane lei au intrat în conturile fermierilor pentru energia folosită la irigații

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) informează că fermierii care au depus facturile pentru decontarea a până la 50% din contravaloarea energiei electrice consumate pentru irigaţii au primit banii în conturi. Valoarea plăților efectuate până la data de 27 decembrie se ridică la 16,09 milioane lei.

În total, 172 de Organizaţii ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI) au depus facturi a căror valoare totală eligibilă pentru decontare se ridică la 16,59 milioane de lei. Astfel, până luni, au fost efectuate plăţi în valoare de 16,09 milioane lei pentru 159 de beneficiari, urmând ca pentru alți 13 aceasta să fie efectuată plata imediat după finalizarea procedurii de verificare a datelor conturilor.

Pentru anul 2021, a fost stabilită cota de până la 49,99% pentru decontarea cheltuielilor aferente consumului de energie electrică necesar funcţionării agregatelor sau echipamentelor pentru irigaţii pentru care se asigură apa pentru irigaţii în baza contractelor multianuale/sezoniere încheiate cu Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, arată MADR.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole