Ministerul Agriculturii va deconta până la 50% din cheltuielile cu energie electrică în sectorul îmbunătățirilor funciare

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va deconta până la 50% din cheltuielile cu energia electrică în sectorul îmbunătăţirilor funciare, după aprobarea unei Hotărâri de modificare a Legii îmbunătăţirilor funciare, a anunţat instituţia.

În Şedinţa Guvernului din data de 10 decembrie 2021 a fost adoptată o Hotărâre ce modifică şi completează Normele metodologice de aplicare a Legii îmbunătăţirilor funciare nr. 138/2004, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1872/2005. Una din modificările aduse de acest act normativ vizează stabilirea modalităţii de alocare şi aprobare a cheltuielilor în cotă de până la 50%, aferente consumului de energie electrică necesar funcţionării agregatelor sau a echipamentelor pentru irigaţii“, se arată în comunicat.

Aceste cheltuieli se suportă de către Agenţia Naţională pentru Îmbunătăţiri Funciare, în limita sumelor alocate din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinaţie.

Totodată, prin acest act normativ se reglementează procedura privind decontarea cheltuielilor, în cotă de până la 50%, aferente consumului de energie electrică necesar funcţionării agregatelor sau a echipamentelor pentru irigaţii, pentru care se asigură apa pentru irigaţii în baza contractelor multianuale/sezoniere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole