Ministerul Apărării: Mină marină, observată în largul Mării Negre, la 70 km de Capu Midia, neutralizată

O mină marină plutește în derivă în Marea Neagră aproape de Capul Midia, potrivit mai multor semnale transmise de nave din zonă.

Astfel, nava de luptă „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD – Explosive Ordnance Disposal), execută o misiune de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, transmite Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Mina a fost observată, luni dimineață, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10, potrivit sursei citate.

După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia”, se mai arată în comunicat.

UPDATE: Mina marină observată luni în largul Mării Negre, la circa 70 de kilometri travers de Capu Midia, a fost distrusă de specialiştii de pe nava militară de intervenţie deplasată la faţa locului. Potrivit reprezentanţilor Forţelor Navale Române, „mina a fost distrusă fără a exista probleme”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...