Ministerul de Externe al Ucrainei: Regimul lui Putin a depăşit Al Treilea Reich al lui Hitler prin metodele barbare

Regimul lui Putin a depăşit Al Treilea Reich al lui Hitler prin metodele barbare, iar impactul războiului este resimţit la nivel mondial, deoarece periclitează securitatea statelor UE, precum şi securitatea alimentară prin blocarea porturilor ucrainene, afirmă Ministerul de Externe al Ucrainei într-un comunicat emis cu ocazia Zilei de Comemorare şi Reconciliere în memoria soldaţilor care şi-au pierdut viaţa în Al Doilea Război Mondial.

Ministerul ucrainean de Externe face o comparaţie între Coaliţia anti-Hitler şi unitatea pe care statele democratice au afişat-o în faţa provocărilor comune la adresa valorilor comune. De asemenea, Rusia ”a încălcat cu brutalitate angajamentele internaţionale” şi ”a arătat că nu respectă ordinea internaţională bazată pe norme”, afirmă MAE de la Kiev.

”Astăzi, îi comemorăm pe toţi cei care şi-au dat viaţa în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial în numele păcii, prosperităţii şi securităţii lumii. Cel mai mare tribut adus sacrificiului lor a fost angajamentul nostru comun de a ne asigura că tragedia nu se va mai repeta niciodată. Cu toate acestea, prin declanşarea războiul său neprovocat pe scară largă împotriva Ucrainei, Rusia a încălcat cu brutalitate acele angajamente, a periclitat securitatea mondială şi a a arătat că nu respectă ordinea internaţională bazată pe norme”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, războiul Rusiei a ucis deja mii de civili şi apărători ucraineni, care s-au alăturat voluntar Forţelor Armate cu scopul de a proteja suveranitatea Ucrainei şi dreptul poporului ucrainean de a-şi alege viitorul şi de a urma calea europeană.

De asemenea MAE ucrainean aduce un omagiu tuturor acestor, inclusiv celor 225 de copii, ale căror vieţi au fost luate de invadatorii ruşi.

”Prin metodele sale barbare, regimul lui Putin a depăşit deja Al Treilea Reich al lui Hitler. Atrocităţile armatei ruse în acest război au şocat lumea, iar investigaţiile asupra crimelor armatei ruse sunt deja în desfăşurare pentru a-i aduce pe toţi cei responsabili în faţa justiţiei. În plus, impactul războiului este resimţit la nivel mondial, întrucât Rusia pune în pericol deschis pacea ţărilor UE şi pune în pericol securitatea alimentară globală, în timp ce fură cereale ucrainene, blochează transporturile din porturile ucrainene şi ameninţă agricultura”, se mai precizează în comunicat.

Oficialii de la Kiev consideră că, la fel ca în cazul Coaliţiei anti-Hitler de acum 80 de ani, lumea democratică este acum unită din nou în faţa provocărilor comune la adresa valorilor noastre comune.

„Ministerul de Externe al Ucrainei îşi exprimă recunoştinţa din partea întregii naţiuni ucrainene faţă de cei care s-au dovedit a fi prietenii şi aliaţii noştri adevăraţi, care au introdus sancţiuni devastatoare, au oferit poporului ucrainean sprijin militar, umanitar şi financiar decisiv pentru a opri această nouă ameninţare globală a Rusiei lui Putin şi şi-au împărţit casele cu acei ucraineni, pe care războiul i-a forţat să fugă temporar până când se pot întoarce pentru a reconstrui tot ce au distrus ruşii”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...