Ministerul de Finanţe a respins, ieri, toate ofertele băncilor depuse în cadrul licitației pentru titluri de stat

Ministerul de Finanţe a respins, ieri, toate ofertele băncilor depuse în cadrul licitației pentru titluri de stat, considerând că prețul ofertat are un nivel inacceptabil.

Licitaţia organizată viza o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2027, în valoare de 600 milioane lei. Rata cuponului a fost 2,5%.

Valoarea totală a cererilor a ajuns la 391,7 milioane lei. Băncile au oferit în nume şi cont propriu 255 milioane lei, iar 30 milioane lei în contul clienţilor.

Ofertele necompetitive au fost de 106,7 milioane lei.

În conformitate cu prevederile art. 4, alin. 3 din Regulamentul-cadru privind operaţiunile de piaţă cu titluri de stat pe piaţa internă aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2245 din 16.09.2016, Ministerul Finanţelor respinge în totalitate ofertele de cumpărare transmise considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat”, a anunţat ministerul.

Ministerul de Finanţe au împrumutat luni 300 milioane lei într-o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2034, la o dobândă anuală de 4,15%, scrie Mediafax.

Statul a împrumutat din piața internă aproape 3 miliarde de lei, față de 4,7 miliarde de lei, cât era anunțat în prospectele de licitație și în sesiunile suplimentare aferente. În acest an Guvernul a emis datorie de circa 52 de miliarde de lei, față de un necesar de finanțare pe acest an de circa 131 de miliarde de lei, din care deficitul bugetar reprezintă 80 de miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...