Ministerul Educației anunță controale în școlile în care numărul angajaților vaccinați a scăzut

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că școlile în care, potrivit raportărilor, numărul de persoane vaccinate a scăzut într-o săptămână vor fi controlate.

Ministrul Educației a anunțat creșterea numărului de echipe de control.

Controalele vor fi de durată, am extins numărul de echipe cu un număr fără precedent pentru Ministerul Educației. Este vorba de 42 de județe, vor avea un caracter de permanență. Atât timp cât va exista acest pericol epidemiologic vom verifica respectarea măsurilor de protecție sanitară”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Acesta spune că verificările vor viza și școlile în care s-au făcut raportări eronate.

Dacă vă referiți punctual la măsurile care se iau în cazul unei raportări eronate, neconforme ale ratei de vaccinare sau în cazul unor aprobări nejustificate pentru rămânere în online măsurile vor fi dispuse de către echipele de control, aprobate de către ministrul Educației în deplin acord cu cadrul legal disponibil”, a adăugat Cîmpeanu.

Întrebat dacă are indicii cu privire la existența unor școli care ar fi raportat date incorecte, ministrul Educației a răspuns: „Îmi place să cred că nu există astfel de situații, dar suntem obligați să verificăm astfel de situații în care schimbările au fost spectaculoase pe parcursul unei săptămâni. Mă refer îndeosebi la schimbările în minus ale numărului de persoane vaccinate pentru care evident e greu de găsit o explicație, de ce în peste o săptămână ai mai puțini vaccinați decât aveai acum o săptămână. Operațiunea de devaccinare nu s-a inventat încă”.

Acesta nu a vrut să dea exemple în acest sens, dar a precizat că acestea „fac obiectul acestor acțiuni de control”.

Mai multe articole...

3 COMENTARII

 1. Fauci interviu la ABC News 7 despre încheierea pandemiei

  Cum prezice matematica viața pe Pământ și în universul de dincolo
  LEGĂTATE: Dr. Fauci tocmai a oferit o actualizare despre obținerea unui rapel al unui vaccin diferit .

  În timpul unui interviu cu ABC 7 News din Washington, DC pe 12 octombrie, Fauci a discutat și a răspuns la întrebările telespectatorilor despre pandemie, imunitatea naturală și vaccinări. Potrivit lui Fauci, atunci când ne uităm la scăderea numărului de COVID, ar trebui să o vedem în termeni de a pune capăt pandemiei, nu de a scăpa definitiv de virus.

  „Nu cred că vom eradica acest virus, cel puțin cu siguranță nu în viitorul apropiat”, a explicat el. Potrivit lui Fauci, SUA au eradicat doar un virus important: variola.
  Întrebat de reporterul Lindsey Mastis dacă pandemia s-ar putea încheia sau nu în 2022, Fauci a spus că într-adevăr se reduce la vaccinări. Potrivit lui Fauci, cu cât sunt mai mulți oameni vaccinați, cu atât pandemia se poate termina mai repede. „Cred că o putem controla și poate chiar să ne apropiem de a-l elimina dacă avem noroc și vom vaccina mulți oameni”, a spus el. Pe baza celor mai recente date de la CDC, 56,5% din populația țării a fost complet vaccinată până acum.

 2. „Vaccinurile sunt remarcabile, dar nu sunt perfecte”, a spus dr. Martin Blaser, directorul Centrului pentru Biotehnologie și Medicină Avansată de la Universitatea Rutgers.
  „Pe măsură ce mai mulți oameni sunt vaccinați, este firesc să vedem mai multe cazuri de descoperire a vaccinului (niciun vaccin nu este 100% eficient)”, a spus departamentul în cea mai recentă actualizare săptămânală. „Cu toate acestea, vaccinurile rămân foarte eficiente în prevenirea bolilor severe, a spitalizării și a decesului.”
  „Când faci socoteala, descoperi că persoanele nevaccinate au undeva de 10 ori mai multe șanse de a muri dacă se infectează decât persoanele nevaccinate”
  „Oamenii ar trebui să înțeleagă aceste cifre, astfel încât să poată lua decizii care să-și promoveze propria sănătate.”

 3. Japonia raportează; niciun deces cauzat de COVID-19 pentru prima dată în 15 luni
  Japonia ar fi redus, de asemenea, perioadele de auto-carantină pentru cetățenii japonezi și rezidenții străini la trei zile de la zece zile după întoarcerea în țară.

  Numărul total de decese din cauza COVID-19 în Japonia este în prezent de 18.310, a remarcat AP, adăugând că națiunea a fost lovită de creșteri în timpul pandemiei. Uneori, rata zilnică de cazuri a fost de până la 25.000, iar sistemele spitalicești din țară s-au confruntat cu potențialul colaps.

  Purtarea și dezinfecția pe scară largă a măștilor, împreună cu ratele ridicate de vaccinare, au contribuit la o scădere a infecțiilor în țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole