Ministerul Educaţiei: În ultima săptămână s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări în mediul şcolar

Un număr de 54 de unităţi de învăţământ şi 2.025 de clase/grupe funcţionau în sistem online, conform raportărilor centralizate, la finalul săptămânii, informează Ministerul Educaţiei.

„În ultima săptămână s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul şcolar şi, implicit, a numărului de clase şi unităţi cu activitate organizată în sistem online, confirmându-se trendul descendent. Conform raportărilor centralizate, la finalul săptămânii trecute 54 de unităţi de învăţământ, cu personalitate juridică sau structuri, şi 2.025 de clase/grupe funcţionau în sistem online”, afirmă sursa citată.

Astfel, la momentul raportării, un număr de 19.064 de elevi/preşcolari erau infectaţi cu noul coronavirus. De asemenea, 4.703 persoane angajate în sistemul de învăţământ preuniversitar erau pozitive COVID-19.

Ministerul Educaţiei afirmă că în urma administrării testelor antigen pe bază de salivă în unităţile de învăţământ, în săptămâna 7-11 februarie 2022 au fost raportate 4.167 teste de salivă pozitive. Dintre acestea, 2.555 (61,31%) au fost confirmate RT-PCR, 971 (23,3%) au fost infirmate RT-PCR, iar pentru 641 (15,38%) de teste nu exista răspuns la data raportării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Bianca Drăgușanu s-a despărțit de Gabi Bădălău

Bianca Drăgușanu s-a despărțit de Gabi Bădălău

Vedeta de televiziune, Bianca Drăgușanu, trece printr-o perioadă mai puțin fastă, fiind surprinsă, în ultimul timp, de mai multe ori de paparazzi PUTEREA în...