Ministerul Finanţelor a împrumutat încă 2,23 miliarde lei de la bănci

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 2,231 miliarde de lei de la bănci prin două emisiuni de titluri de stat, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR).

Astfel, Finanţele au împrumutat 453,4 milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitate la 41 de luni, la un randament mediu de 2,49%, şi 1,778 miliarde de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont pe o lună, la un randament de 1,42%.

Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin intermediul căreia statul vrea să atragă încă 60 de milioane de lei la randamentul stabilit joi pentru obligaţiuni.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna iulie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,8 miliarde de lei, dintre care 1,7 miliarde de lei prin trei emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi 3,1 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga o sumă de 465 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. Suma totală, de 5,265 miliarde lei, este cu 140 milioane de lei peste cea programată în iunie 2021 (5,125 miliarde lei) şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...