Ministerul Muncii și Solidarității Sociale începe reorganizarea

La începutul lunii noiembrie, prim-ministrul Marcel Ciolacu le-a cerut miniștrilor ca, fiecare în parte, să prezinte în coaliție planul de reorganizare, precizând, în context, că fiecare minister va avea un serviciu unic de avizare.

Astăzi, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, într-un interviu la Dialogurile Puterii a anunțat reorganizarea ministerului pe care-l conduce.
”Guvernul Ciolacu a făcut reforme foarte curajoase prin măsurile fiscal bugetare și continuă să facă asta astfel încât să țină cheltuielile statului sub control și românii să beneficieze de măsuri corecte, iar costurile reformei să nu fie suportate începând de la mediul privat, ci de la stat. Până la 31 decembrie 2023, toate instituțiile din România sunt obligate să facă reformă, prin urmare și noi, ministerul muncii, o vom face.”


Interviul îl puteți urmări duminică, de la ora 18.00, pe site-ul Puterea.ro

4 COMENTARII

 1. De la LOV incoace: recalculări,recalculari,angajari cu miile de la o luna la alta!cresteri de salarii vreti ca magistratii,de 3 ori pe ani!doar faceti niste calcule,vara la rece si iarna la cald,fara nopti albe,sambete si duminici lucrate!si tot nemultumiti sunteti!daca va creste leafa cu 20 suta acum,si dupa inflatia cu 80 la suta cum este?unde este rezultatul muncii voastre de vreo 10 ani incoace?recalculari=minciuni!

 2. ESTE MAI MULT DECAT NECESARA Reducerea la maximum posibil a functiilor de conducere si a celor auxiliare din structurile administratiei centrale si locale (dupa unul din modelele tarilor cu democratie adevarata) pentru a impedica risipa resurselor, manifestarea obedientei si a nu ingradi independenta, integritatea si competenta profesionala a functionarilor publici in detrimentul cetateanului care asteapta rezolvarea problemelor sale cu obiecivitate si operativitate si nu in ultimul rind pentru a reduce cheltuielili bugetare efectuate abuziv pe principii clientelare;
  – Pentru eficientizarea activitatii administratiei de stat trebuie adoptate acte normative care sa aiba ca efect pozitionarea normala a PIRAMIDEI TRIUNGHIULARE, care reprezinta la nivelul administratiei de stat, dar si a fiecarui minister, unitate centrala, agentie, etc. din sistemul social romanesc, structura de personal si in acelasi timp pe cea a folosirii fondurilor bugetare.
  Mentinerea in pozitia actuala – rasturnata a acestei PIRAMIDE (adica cu virful in jos si baza in sus) exprima gradul de risipire a fondurilor bugetare datorita permisivitatii discretionare pentru infiintarea de structuri fara atributii obiective si necesare administratiei de stat, ce conduc implicit la cresterea coruptiei precum si la acutizarea disolutiei institutiilor statului (functionarea societatii fara principii, moralitate si respect fata de valorile umane si sociale) si la diminuarea in mod drastic a sanselor descentralizari sau modernizari reale;
  – Deoarece s-a dovedit ca in Romania TRANZITIA e fara de SFARSIT in directe necunoscuta si ca DEPOLITIZAREA functiei publice este un obiectiv fundamental vital, pentru a face loc performantei politicilor publice si reformei in administratia statului in vederea gestionarii riguroase a banului public si utilizarii cat mai eficiente a resurselor bugetare, este necesar ca, la nivel Guvernamental, sa se infiinteze un colectiv de lucru format din experti, denumit “BIROUL NATIONAL pentru STUDIU BUGETAR” asemanator cu cel ce activeaza, de cand a inceput criza, in Marea Britanie, care sa optimizeze si organigramele, statele de functii, supradimensionate din toate structurile statului.
  Acest colectiv de lucru trebuie sa aiba doar scopuri social-economice si sa cuprinda specialisti (auditori) din toate domeniile de functionare a statului si din sectorul privat (fara pretentii de plata) cu experienta dovedita, buna credinta, onoare, demnitate, putere de creatie si care sa manifeste multa omenie in actiunile lor.

 3. Pariu ca „reorganizare” ii ca la Radio Erevan-nu vor scădea posturi ci vor fi mai multe !Exact cum a procedat fsnisti cu reducerea angajaților din sistem prin angajarea a încă 15000 de „specialisti”(fii amanti-amante cu intelect redus si nepofta de munca din gasca politicienilor fsn, organe, interlopi ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole