Ministerul Muncii susține Investiția de 650 milioane de euro a Nokian Tyres în Bihor

Publicat: 07 feb. 2024, 16:44, de Vlad Stefan Orjan, în ESENȚIAL
Ministerul Muncii susține Investiția de 650 milioane de euro a Nokian Tyres în Bihor

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat pe platforma de socializare Facebook că sprijină investițiile străine directe care contribuie la dezvoltarea economică a României și la crearea de noi locuri de muncă.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, s-a întâlnit cu Susanna Tusa, CEO al Nokian Tyres Romania, pentru a discuta despre susținerea guvernamentală în procesul de ocupare a forței de muncă și creșterea competențelor angajaților și viitorilor angajați.

Nokian Tyres, compania finlandeză specializată în producția de anvelope auto, a decis să mute producția din Rusia și să investească într-o nouă fabrică în Bihor. Construcția fabricii a început deja, iar aceasta va aduce o investiție semnificativă de 650 de milioane de euro în economia românească. Proiectul prevede încadrarea a peste 500 de persoane în fabrică, iar producția de anvelope este programată să înceapă în 2025.

Un aspect remarcabil al acestui proiect este angajamentul pentru sustenabilitate. Fabrica Nokian Tyres de la Oradea va deveni prima fabrică de anvelope auto din lume cu zero emisii de CO2, contribuind astfel la obiectivele de mediu și la promovarea unei producții mai ecologice.

Această inițiativă reflectă eforturile guvernului pentru atragerea investițiilor și crearea de locuri de muncă calificate în domenii cu impact semnificativ asupra economiei naționale. Ministerul Muncii subliniază importanța colaborării dintre sectorul public și cel privat pentru a asigura un mediu favorabil investițiilor și dezvoltării durabile în România.