Ministerul Sănătății: 10.000 de doze de anticorpi monoclonali ajung săptămâna viitoare în țară

Publicat: 25 oct. 2021, 14:31, de Magda Marincovici, în ESENȚIAL , ? cititori
Ministerul Sănătății: 10.000 de doze de anticorpi monoclonali ajung săptămâna viitoare în țară

Ministerul Sănătății (MS) a semnat contractul subsecvent cu firma producătoare pentru livrarea a 10.000 de doze de anticorpi monoclonali, în baza acordului-cadru SANTE/2020/C3/091 încheiat între Comisia Europeană și firma producătoare, se precizează într-un comunicat al MS transmis luni.

Medicamentele, care vor sosi săptămâna viitoare. Acestea vor fi distribuite imediat unităților sanitare pentru a fi administrate pacienților cu Covid-19 în primele zile de la debutul simptomatologiei, se precizează în comunicatul MS.

Ministerul Sănătăţii continuă eforturile pentru aprovizionarea cu medicamente a unităţilor care tratează bolnavii infectaţi cu SARS-CoV-2. Ministerul Sănătăţii a semnat contractul subsecvent cu firma producătoare pentru livrarea a 10.000 de doze de anticorpi monoclonali, în baza acordului – cadru SANTE/2020/C3/091 încheiat între Comisia Europeană şi firma producătoare. Medicamentele, care vor sosi în luna noiembrie a.c., vor fi distribuite imediat unităţilor sanitare pentru a fi administrate pacienţilor cu COVID -19 în primele zile de la debutul simptomatologiei„, susţine ministerul într-un comunicat de presă.