Ministerul Sănătății: Circa o mie de doze de vaccin împotriva variolei. Nu avem înregistrat niciun caz de variolă

Ministrul Sănătății a anunțat că țara noastră va achiziționa câteva sute de doze de vaccin împotriva variolei.  

„Discutăm de câteva sute de doze, probabil, maximum o mie care să fie la dispoziția autorităților române. Sunt cantități mici pentru că și numărul de cazuri este mic. Nu este o transmisibilitate similară, de exemplu, cu cea de la coronavirus”, a precizat ministrul Sănătății.

Până acum, în țara noastră nu a fost înregistrat niciun caz de variolă sau suspiciune de îmbolnăvire, a anunțat Ministerul Sănătății. Această precizare a fost făcută după ce au apărut informații referitoare la un posibil caz la Spitalul Municipal din Rădăuți, județul Suceava. În realitate, pacienta a fost diagnosticată cu varicelă.

”Cazul de la Rădăuți este din punct de vedere clinic și epidemiologic al unei paciente de 43 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copii, membri de familie, care au avut această boală, conform șefului secției de boli infecțioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu.

Variola maimuței nu se răspândește cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale.
Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat și prelungit cu o persoană care are variola maimuței. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuți cu virusul variolei maimuței, se precizează în comunicatul Ministerului Sănătății.

De asemenea, Ministerul Sănătății mai precizează că pentru mai multe informații legate de variola maimuței a pus la dispoziția publicului un material recent pe această temă elaborat de către Biroul Regional pentru Europa al OMS.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...