Ministerul Sănătăţii extinde reţeaua de farmacii în care se pot face teste gratuite antigen rapide

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu anunţă, joi, că se extinde reţeaua de farmacii în care se pot face teste gratuite antigen rapide pentru depistarea infecţiei cu SARS-COV2. În prezent, 106 farmacii sunt incluse în program, cele mai multe în Prahova.

”Testare COVID cu teste gratuite antigen rapide în farmacii – un proiect al Ministerului Sănătăţii.  Dacă ai simptome specifice infecţiei cu SARS-COV2, poţi sa te testezi şi în farmacie. Ministerul Sănătăţii continuă să extindă acest program şi alocă teste gratuite în farmaciile avizate”, anunţă, joi, secretarul de stat Andrei BAciu.  

Acesta precizează că în acest moment sunt 106 locaţii în 19 judeţe din ţară, iar în perioada următoare se doreşte ca lista să cuprindă şi alte puncte ale reţelelor farmaceutice din România.  

”În acest fel creştem accesul la testare şi facem acest proces mai uşor pentru toţi românii”, afirmă Baciu.  

Acestea sunt judeţele unde avem cele mai multe farmacii care fac teste antigen rapide: 

  • Prahova (19 locaţii) 
  • Cluj (13 locaţii) 
  • Bucureşti (12 locaţii) 
  • Constanţa (10 locaţii) 
  • Iaşi (10 locaţii) 

Testele antigen rapide sunt puse la dispoziţia farmaciilor, gratuit, prin Direcţiile de Sănătate Publică, iar farmaciile pot percepe o taxă pentru acest serviciu.  

”În cazul în care nu eşti vaccinat, să ştii că după testare farmacia va trimite datele tale în sistemul CoronaForms şi în acest fel îţi poţi descărca certificatul digital din platforma certificate-covid.gov.ro. Documentul, în urma testării rapide, are o valabilitate de 48 de ore”, a mai transmis Andrei Baciu.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Denunț exploziv la Parchetul General privind mafia din Craiova

Un om de afaceri din Craiova a făcut la începutul acestui an un denunț exploziv la fostul procuror general Gabriela Scutea privind aranjamentele și...