Ministerul Sănătății: Până acum, în țara noastră, nu a fost depistat niciun caz de hepatita severă de cauză necunoscută

Ministerul Sănătății a transmis, luni, că în țara noastră nu a fost confirmat niciun caz de hepatită de cauză necunoscută. „Pentru o corectă informare a opiniei publice, precizăm că, în România, nu a fost depistat, până în prezent,  niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută”.

În legătură cu ultimele două cazuri suspecte, Ministerul Sănătății a precizat: ”Cele două cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatitic de cauză necunoscută ale unor copii de 10 ani, respectiv 8 luni au fost infirmate”.

Precizările Ministerului Sănătății vin, după ce săptămâna trecută, erau patru suspiciuni de hepatită de cauză necunoscută, și unul confirmat în cazul fetiței de cinci ani. Ulterior, în cazul fetiței, s-a stabilit că boala Wilson este cauza insuficienței hepatice.

Ministerul Sănătății a transmis că fetița are o ”stare stabilă”, după intervenția chirurgicală de transplant de ficat realizată în data de 30 aprilie la Centrul de transplant hepatic Fundeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...