Ministerul Transporturilor: Amenzi de peste 1,2 milioane de lei pentru transporturi de marfă cu probleme, aplicate de ISCTR

Echipele de control din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) au întocmit 168 de procese verbale de constatare a contravenţiilor în valoare totală de 1,21 milioane lei, în urma unor controale desfăşurate în perioada 23-27 august 2021, informează Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Potrivit sursei citate, au fost identificate 226 de contravenţii, respectiv 112 referitoare la regimul drumurilor, 84 pentru nerespectarea legislaţiei sociale, 27 pentru abateri privind legalitatea transportului, iar trei pentru lipsa rovinietei.

Sectoarele de drumuri naţionale supuse controlului au fost: DN1C Iclod-Dej-Căţcău judeţul Cluj; Bdul Muncii-Centura Apahida-DN1C-DN1N, judeţul Cluj; DN1 Huedin-Gilău-Zimbor; E81-DN75 – DN15 Turda – Vâlcele -Moldoveneşti – Câmpia Turzii.

Acţiunile de control au vizat verificarea a 399 de autovehicule din care 210 efectuau transport bunuri divizibile/produse agricole/material lemnos, 177 transport mărfuri generale şi 12 transport mărfuri agabaritice şi alte mărfuri„, se menţionează în comunicat.

În urma verificărilor au fost imobilizate, până la intrarea în legalitate, un număr de 141 de autovehicule.

Totodată, în cadrul controalelor tematice desfăşurate la punctele încărcare/descărcare ale furnizorilor şi beneficiarilor de bunuri divizibile au fost verificaţi un număr de 64 de operatori economici, fiind întocmite 46 de procese verbale de constatare a contravenţiilor cu o valoare totală de 540.000 lei.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole