Ministru intrat în izolare pentru șapte zile

Ministrul francez al Economiei şi Finanţelor, Bruno Le Maire, a anunţat că a fost testat pozitiv cu COVID-19. Le Maire nu este primul membru al guvernului francez infectat cu coronavirus.

Politicianul a intrat în izolare pentru şapte zile, precizând că nu prezintă niciun simptom şi că îşi exercită în continuare atribuţiile de acasă, potrivit AFP.  Le Parisien nota în martie că șeful de cabinet al președintelui francez Emmanuel Macron, Patrick Strzoda, care este și unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai șefului de stat, a fost izolat la domiciliu după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus.Franck Riester, fost ministru al Culturii şi actual ministru al Comerţului Exterior, a fost de asemenea diagnosticat cu coronavirus în martie. Ulterior, într-o perioadă de două săptămâni, au mai fost testaţi pozitiv şi doi secretari de stat de la Tranziţia Ecologică de la acel moment.

Guvernul francez a precizat că preşedintele Emmanuel Macron, premierul Jean Castex şi membrii executivului prezenţi miercuri la Consiliul de Miniştri „nu sunt consideraţi contacte ale lui Bruno Le Maire” deoarece au respectat „cu scrupulozitate protocolul sanitar şi în special măsurile de protecţie şi de distanţare şi au purtat mască”.

1 COMENTARIU

  1. Covid 19 este o arma perfecta, un criminal perfect, nu iartă pe nimeni, indiferent de vârsta sau categorie sociala. Aceasta informație adusa este de buna calitate iți prezintă corect realitatea.
    Privește atent către aceasta informație de peste ocean : „Dacă facem lucrurile împreună, ei bine, aproape perfect, putem ajunge în intervalul 100.000 – 200.000 de decese”, a declarat pentru Savannah Guthrie de la emisiunea „Today” a NBC News Birx, coordonatorul grupului de lucru pentru coronavirus de la Casa Albă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...