Ministru ucrainenen arestat pentru o șpagă de 400.000 de dolari

Ministrul adjunct al dezvoltării comunităților, teritoriilor și infrastructurii, Vasyl Lozynsky, a fost arestat după ce ar fi primit 400.000 de dolari șpagă pentru a facilita achiziția de generatoare electrice la preț.

Conform reprezentanților Biroului Național Anticorupție din Ucraina (foto), Lozinski a primit 400.000 de dolari pentru facilitarea încheierii contractelor de achiziție de echipamente și utilaje la prețuri umflate.

În vară, Cabinetul de Miniștri a alocat 1,68 miliarde UAH (aprox 47 milioane de dolari), inclusiv pentru achiziția de generatoare.

Potrivit pubșicațiiei Ukrainska Pravda ce citează surse apropiate anchetei, o serie de oficiali din organele executive centrale și regionale au decis să deturneze o parte din fondurile statului.

Pentru a face acest lucru, au colaborat cu un grup de intermediari și au asigurat încheierea de contracte de achiziții publice la un cost umflat cu aproape 280 de milioane UAH (7,6 milioane de dolari) cu mai multe firme.

Unul dintre membrii grupării a fost reținut în timp ce încerca să treacă frontiera de stat și să părăsească Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...