Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu: Satul românesc va dispărea, când toată populația planetei va mânca lăcuste

Produsele fermierilor români sunt de calitate, trebuie, însă, să și ajungă pe mesele românilor, iar aici trebuie să intervină Ministerul Agriculturii prin politicile sale, susține ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.

“Satul românesc va dispărea, atunci când toată populația planetei va mânca lăcuste, sunt anumite grupuri politice la nivel european, cum este Renew care susțin acest progres. Până când se va mânca porc, pui, vită, oaie în România, trebuie să rămână acest element de tradiție și pentru că este un pilon definitoriu al statului român”, a declarat Adrian Chesnoiu într-un interviu acordat recent Agrointeligența..

Comisia Europeană a autorizat recent a doua insectă ca ingredient alimentar pentru piața UE. Este vorba de Locusta migratoria (lăcusta călătoare), destinată comercializării ca gustare sau ca ingredient alimentar într-o serie de produse alimentare.  Drumul fusese deschis, însă, cu câteva luni înainte de viermele galben uscat.

Susținerea fermierilor români este cu atât mai importantă cu cât este de așteptat ca odată cu implementarea Green Deal, agricultura românească să fie serios influențată, mai ales că multe dintre principiile noii politici agricole a UE nu au nicio legătură cu realitatea autohtonă.

“Agricultura României a devenit o amenințare pentru alte state, este o problemă pe care trebuie să o dezvoltăm. Piața unică europeană este pentru toate celelate 27 de state. (..) România are un potențial fantastic, hai mai bine să gândim cu creierul nostru și să simțim cu inima noastră ce este mai bine pentru agricultura românească și cu siguranță vom fi acolo în top”, a mai spus ministrul Adrian Chesnoiu.

2 COMENTARII

  1. Domnule Ministru , cum putem promova agricultura , cind taranii asteapta de multa vreme banii pe care trebuiau sá i primeasca de la DSVSA pt sacrificarse suinelor pozitive in PPA ? Cum pot munci acesti oameni pámántul , cu ce , cind sacul de ingrasaminte costá dublu , iar statul nu le a dat nici un ban pt porcii sacrificati?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...