Ministrul Agriculturii anunță că Emiratele Arabe vor construi în România mai multe fabrici și abatoare

Publicat: 20 apr. 2024, 08:39, de Vlad Stefan Orjan, în Agricultura , ? cititori
Ministrul Agriculturii anunță că Emiratele Arabe vor construi în România mai multe fabrici și abatoare
Ministrul Florin Barbu în vizita din EAU

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat joi seară că Emiratele Arabe Unite vor investi în România prin construirea mai multor fabrici și abatoare. În cadrul unei vizite oficiale a delegației Guvernului României în statele respective, s-au pus bazele unor proiecte majore în domeniul zootehnic și al procesării alimentelor.

Potrivit declarațiilor ministrului, printre proiectele convenite se numără dezvoltarea de abatoare pentru procesarea cărnii de ovine, construirea unei fabrici de procesare a laptelui praf și o fabrică destinată procesării legumelor și obținerii condimentelor. Aceste investiții ar putea reprezenta un impuls semnificativ pentru sectorul agricol și agroalimentar din România, contribuind la creșterea valorii produselor autohtone și la echilibrarea balanței comerciale.

„Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare! România are nevoie de investiții în procesarea materiei prime pe care o obțin fermierii noștri! Numai așa vom crește valoarea produselor românești și vom echilibra balanța comercială”, a subliniat ministrul Agriculturii într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook.

Această inițiativă reprezintă un pas important în direcția consolidării sectorului agricol și a relațiilor de cooperare internațională în domeniul agroalimentar.