Ministrul Apărării Naţionale l-a primit pe preşedintele Comisiei de Apărare a Adunării Naţionale din Franţa

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, l-a primit, joi, pe preşedintele Comisiei de Apărare a Adunării Naţionale din Franţa, Thomas Gassilloud, informează un comunicat al MApN.

Temele aflate pe agenda de discuţii au vizat perspectivele consolidării cooperării în cadrul NATO, UE şi bilateral, cu accent pe deciziile Summitului NATO de la Madrid, relaţiile în contextul parteneriatului strategic dintre cele două ţări, contribuţia Franţei la eforturile de descurajare şi apărare de pe Flancul estic, respectiv demersurile privind colaborarea în plan european, pe componenta dezvoltării de capabilităţi.

Dîncu a exprimat mulţumiri pentru angajamentul Franţei, în calitate de naţiune-cadru, privind asigurarea consolidării Grupului de luptă pentru apărarea colectivă, până la nivel brigadă, în funcţie de evoluţia situaţiei de securitate, potrivit anunţului preşedintelui francez, Emmanuel Macron. Acest efort „dovedeşte soliditatea aliată şi a parteneriatului strategic dintre cele două ţări, cu rezultate benefice atât pentru asigurarea securităţii României, cât şi la nivel regional”, arată sursa citată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...