Ministrul Apărării Naționale spune că situația de securitate de pe flancul estic al Alianței este îngrijorătoare, extrem de volatilă și prezintă riscuri

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a participat joi la Bucharest Forum 2021, unde a vorbit despre Conceptul Strategic al NATO și a accentuat faptul că situația actuală de securitate de pe flancul estic al Alianței este îngrijorătoare, extrem de volatilă și prezintă riscuri semnificative.

Am vorbit, astăzi, la Bucharest Forum 2021, ediția aniversară, organizat de Institutul Aspen România, în parteneriat cu German Marshall Fund of the US – Biroul din București, despre Conceptul Strategic al NATO, principalul document de planificare strategică la nivel aliat, care prezintă direcțiile de acțiune și sarcinile fundamentale ale Alianței pentru asigurarea securității colective”, a scris șeful MApN, joi, pe Facebook.

Ne confruntăm cu amenințări hibride

NATO este o Alianță puternică. Suntem membrii celei mai de succes Alianțe politico-militare din lume, care a dovedit capacitatea de a se adapta rapid la toate tipurile de amenințări de securitate, având ca obiectiv principal protejarea în egală măsură a membrilor săi. Am accentuat faptul că situația actuală de securitate de pe flancul estic al NATO este îngrijorătoare, extrem de volatilă și prezintă riscuri semnificative”, a adăugat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării a oferit și câteva argumente: „Rusia desfășoară un plan cuprinzător pentru a-și consolida postura militară și comportamentul asertiv în regiune, existând un potențial de agresiune împotriva Ucrainei; ne confruntăm cu amenințări hibride, precum fluxul de migranți din Belarus; în egală măsură, trebuie să găsim răspunsuri la amenințările prezentate de către potențiali adversari globali, precum China; nu putem despre impactul schimbărilor climatice asupra securității”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole