Ministrul Apărării, pe Facebook: „Cea mai gravă criză de securitate din Europa din ultimele decenii”

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a reiterat că România sprijină puternic adaptarea posturii Alianței Nord-Atlantice prin desfășurarea Grupurilor de Luptă aliate în Centrul și Estul Europei, inclusiv în țara noastră.

România sprijină puternic adaptarea posturii Alianței Nord-Atlantice prin desfăşurarea Grupurilor de Luptă aliate în Centrul şi Estul Europei, inclusiv în România. Aceste Grupuri de Luptă reprezintă o măsură preventivă, au caracter defensiv și scop de descurajare și evitare a escaladării în contextul în care traversăm, în prezent, cea mai gravă criză de securitate din Europa din ultimele decenii”, a scris ministrul Apărării, joi, pe Facebook.

„Sunt optimist”

Oficialul român a precizat că a discutat la Bruxelles cu mai mulți omologi care au asigurat România de sprijinul lor pentru formarea grupului de luptă. „Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat, miercuri, oferta Franței de a conduce un astfel de Grup de Luptă, în România.

La Reuniunea miniștrilor apărării din țările NATO care se desfășoară, în aceste zile, la Bruxelles, am discutat cu mai mulți omologi care au asigurat România de sprijinul lor pentru formarea grupului de luptă. Sunt optimist că în această primăvară vor putea fi finalizate procedurile NATO necesare”, a adăugat Vasile Dîncu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...