Ministrul Apărării, Vasile Dâncu, și-a dat demisia

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, și-a dat demisia din funcție în urmă cu câteva minute. Anunțul a fost făcut pe Facebook.

Vasile Dîncu a notat în postare că a înaintat demisia Prim-ministrului Nicolae Ciucă ca urmare a imposibilității de a colabora cu președintele Klaus Iohannis, comandantul suprem al armatei.

„În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale.
Redau, mai jos, textul integral:
Domnului Prim Ministru al Guvernului României, Nicolae – Ionel Ciucă
DEMISIE
Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.
Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.
Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.” – a scris Vasile Dâncu pe Facebook.

 

El i-a și sugerat premierului să preia mandatul de interimar al Apărării până la numirea unui nou ministru.

Conform informațiilor pe care le-a publicat Puterea, persoana preferată pentru a-l înlocui pe Vasile Dîncu este Iulian Chifu. 

Mesajul lui Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că respectă decizia lui Vasile Dîncu de a demisiona din funcţia de ministru al Apărării Naţionale şi îi mulţumeşte acestuia pentru activitatea lui în cadrul ministerului.

„Îi respect decizia lui Vasile Dîncu şi îi mulţumesc pentru activitatea sa în cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Am avut deja o discuţie cu premierul Ciucă şi i-am solicitat să preia interimatul la MApN, pentru că România are obligaţia să asigure stabilitate pe Flancul estic al NATO”, a scris președintele PSD pe pagina sa de Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...