Ministrul Bode, primele declarații despre momentul accidentului

Se complică situația în cazul accidentului în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a cărui mașină era condusă de un ofițer al Serviciului de Pază și Protecție. Premierul Ludovic Orba a declarat că Bode nu trebuie să-ți dea demisia pentru că era pe bancheta din spate.

Pe lângă faptul că șoferul a încălcat mai multe reguli de circulație, procurorii militari susțin că accidentul nu a fost raportat organelor militare, așa cum cere legea. Ministrul a declarat anchetatorilor că nu intra în calitatea sa să stabilescă viteza cu care ar trebui să meargă mașina.

Şoferul ministrului Lucian Bode, angajat SPP, a încălcat mai multe reguli de circulaţie. A condus cu viteză în localitate, pe contrasens, a făcut depăşiri în zone fără vizibilitate și a puns în pericol vieţile celor care circulau regulamentar. Până la accident a fost doar un pas. Bode a declarat procurorilor militari, care au preluat cazul, că nu era în datoria sa să stabilească traseul sau viteza cu care să ruleze. „Șoferul SPP este singurul care avea responsabilitatea traseului. Eu mă aflam pe bancheta din spate și mă odihneam. Nu ne grăbeam pentru că era ora 18 și eu trebuia să ajung la sediu Guvernului în jurul orelor 20”, a mai spus ministrul. În urma accidentului şoferul ministrului, ofiţer în vârstă de 33 de ani, şi un pasager din maşina de care s-a izbit, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Conform unui comunicat de SPP, rănit uşor ar fi fost însă doar angajatul lor. Poliţiştii au pus la dispoziţia Parchetului Militar toate datele, dar procurorii militari susţin că a fost încălcată legislaţia.

Până acum, SPP a recunoscut doar că traficul în locul accidentului era extrem de aglomerat şi şi-a manifestat regretul pentru disconfortul creat celorlalţi şoferi. Din păcate însă astfel de cazuri au mai fost. Cosmin Andreica, președinte Sindicatul Europol: “Este de notorietate faptul că oamenii politici atunci când ajung în funcţii profită la maximum şi de şoferi şi de autoturisme. Domnul Bode nu va răspunde pentru nimic. De obicei, apărările acestor demnitari sunt tocmai faptul că ei stau pe bancheta din spate.”

Cosmin Andreica, președinte Sindicatul Europol: „E clar că în cazul de față SPP-istul va fi găsit vinovat, însă SPP-iștii sunt angajaţi militari, ceea ce înseamnă că ei nu pot să vorbească, nu îşi pot exprima nemulţumirile şi de asemenea există şi o presiune din partea oamenilor politici să încalce prevederile legale în ceea ce priveşte codul rutier pentru a ajunge în cel mai scurt timp la locul respectiv. Dacă omului politic nu îi convine, îl schimbă a doua zi până găseşte pe cineva care este dispus să încalce legea.”

Accidentul s-a produs pe Dealul Negru, pe drumul care leagă Piteștiul de Râmnicu Vâlcea, loc pentru care toţi miniştrii Transporturilor, inclusiv Lucian Bode au promis o autostradă. Tot pe aici se deplasează aproape săptămânal spre casa din Sibiu şi preşedintele Klaus Iohannis, dar şi ministrul Lucian Bode spre casa din Zalău.

Surse din ministerul Transporturilor susţin că ministrul Lucian Bode este bine. Vineri se va afla în Bihor unde va inaugura 5 km şi 350 de metri din celebra autostrada Cluj-Borș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole